Mobile-sideview-HV2017

Bättre skydd för dina personuppgifter med ny dataskyddslag

Den 25 maj börjar den nya dataskyddslagen GDPR att gälla inom EU. Den ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL).
Det innebär förändringar för oss som behandlar personuppgifter och du får stärkta rättigheter när det gäller personlig integritet. En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en enskild person. En vanlig behandling av personuppgift är till exempel: insamling, registrering, lagring, organisering och bearbetning.

Vilken information sparar vi om dig?
När du blir kund hos oss så sparar vi de uppgifter som är relevanta för att vi ska kunna uppfylla köpeavtalet. Det är enbart din e-postadress. Vi registrerar inga uppgifter om dig som vi inte har användning för.

Vi vänder oss till dig i din yrkesroll. Nästan all information som vi behandlar är kopplad till ditt arbete. I de fall vi har privata uppgifter, till exempel en privat mejladress eller postadress, så är det för att du själv har angivit dessa till oss. Vi sparar dina uppgifter så länge du är aktiv eller att vi utifrån din yrkesroll bedömer att du är en potentiell framtida kund till oss. Vi sparar inga personuppgifter. Du kan när som helst avregistrera dig.

Vi använder MailerLite för att hantera vår e-postmarknadsföringslista och att skicka e-post till våra abonnenter. MailerLite är en leverantör av tredje part, som kan behandla dina data med hjälp av industristandardteknik för att hjälpa oss att övervaka och förbättra vårt nyhetsbrev.

MailerLites integritetspolicy finns på https://www.mailerlite.com/privacy-policy.

Du kan avregistrera dig från vårt nyhetsbrev genom att klicka på länken för abonnemang som finns i slutet av varje nyhetsbrev.

Om du avregistrerar dig
Om du avregistrerar dig från våra tjänster så tar vi bort dina uppgifter omgående.  Du kan när som helst tacka nej till detta och då raderar vi dina uppgifter men vi sparar din mejladress för att säkerställa att vi inte mejlar till dig igen.

Vilka rättigheter får du med den nya lagen?
Den nya lagen ger dig ett antal rättigheter till behandlingen av dina personuppgifter. Du har möjlighet att påverka din information och vad som sparas. Du har också rätt att begära tillgång till de personuppgifter som vi hanterar (så kallat registerutdrag). Du kan mejla eller ringa oss så kommer vi att skicka en länk till dig där du kan se vilka uppgifter vi har lagrat om dig. Där kan du också rätta de uppgifter vi har, eller begära att de ska raderas eller begränsas.

Vi skyddar dina personuppgifter
Vi ser till att dina personuppgifter är skyddade hos oss och att behandlingen följer de nya dataskyddsreglerna, våra interna riktlinjer och rutiner. Vi säljer aldrig dina personuppgifter till andra företag.  

   Vår integritetspolicy